İZMİR / KARABAĞLAR - Fevzi Özakat Anadolu Lisesi

Mrt

FÖAL GENÇLİK LİDERLERİ  Mustafa Tecen 9/B, Umut Aksüt  10/A, Nehir Alaçayır 10/C ve

Seren Bora  11/B,  Gençlik Merkezleri ile işbirliği içinde okulumuzda yapacakları çalışmaları anlattı. Kendilerine liderlik yolculuğunda başarılar diliyoruz

Ock

Karabağlar Üçüncü Yaş Üniversitesi'nde 9. Haftayı geride bıraktık. Bu haftaki uzman konuğumuz, aynı zamanda FÖAL velimiz Avukat Volkan Hamamcioglu  Sosyal ve Kamusal Alanda Gündelik Hayat Dersleri kapsamında "Yaşlı Hakları ve Vesayet" konusunda 60+ öğrencilerimize eğitim verdi. Kendisine kıymetli vaktini ayırdığı ve son derece yararlı bilgiler verdiği için çok teşekkür ederiz ..

Ock

Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi GÜZ Dönemi 9. Hafta

•Sağlıklı Yaşlanma- Uzm. Dr. Feryal AKŞAN

•Psikodrama- Tülay ÖCAL

•Akıl-Zeka Oyunları- Halime TAŞDAN

adlı derslerimiz

Ara

DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Dekan V. Prof. Dr. Özlem Çakır, Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi'nin  Güz Dönemi “Sosyal Kamusal Alanda Bilgelik Çağı için Gündelik Hayat” dersi kapsamında  "Emekliliğin Psikososyal Boyutu" konusunda 60 yaş üstü öğrencilerimize uzman konuk olarak seminer verdi. Yoğun iş temposuna rağmen davetimizi kabul ederek, Karabağlar İlçe MEM ve Ege Geriatri Derneği işbirliği ile yürütülen sosyal sorumluluk projemize destek veren Prof. Dr. Özlem Çakır'a  çok teşekkür ederiz.

Ara

İlçe Kaymakamımız Cemil Özgür Öneği ,Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Geriatri Derneği iş birliği ile okulumuzda açılan Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi'nin  Güz Dönemi “Sosyal Kamusal Alanda Bilgelik Çağı için Gündelik Hayat” dersine konuk oldu. “Karabağlar İlçesi Özelinde Mülki İdarede Yaşlı Bireylere Yönelik Hizmetler” konusunda 60 yaş üstü öğrencilerimize bilgi veren Kaymakamımız Öneği, bilgilendirme sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yoğun programına rağmen kıymetli vaktini ayırarak üniversitemizde ders veren Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz.

Metin Ender Karabulut

Sevnaz Şappak

Ara

Sosyal ve Kamusal Hayatta Bilgelik Çağı İçin Gündelik Hayat dersinde "60+ Bireylerin Tapu Müdürlüklerinde Karşılaştıkları Sorunlar,  Uygulamalar, Öneriler" üzerine ders veren ve eşsiz deneyim ve yorumlarıyla 3YÜ öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Kemalpaşa Tapu Müdürü Ali Edebali Vural'a projemize verdiği destekten ötürü Karabağlar 3YÜ ailesi adına çok teşekkür ederiz

Ara

Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Güz Dönemi Açılış Programına, yoğun iş temposuna rağmen katılım sağlayan ve 60+ yaş öğrencilerimizin heyecanına ortak olan Sn Kaymakamımız Cemil Özgür Öneği ve İlçe Milli Müdürümüz Metin Ender Karabulut 'a 3YÜ ve FÖAL Ailesi adına çok teşekkür ederiz.

Ara

FÖAL ÖĞRETMENLER GÜNÜ  TÖRENİnde öğretmenlik mesleği konusunda farkındalık ve  öğrenci ve velilerimizin coşkulu desteğinin yanı sıra hüzün de vardı. Okulumuzun en geç öğretmeni Büşra Er'in konuşmasının ardından geçtiğimiz yıl emekli olan Coğrafya Öğretmeni Mehmet Kaya'ya Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Yine geçtiğimiz yıl hastalığı nedeniyle emekliye ayrılan ancak hayatını kaybeden İngilizce öğretmenimiz Mehmet Çamlı'nın Hizmet Şeref Belgesi eşi Hülya Çamlı ve kızı Melike Çamlı'ya takdim edildi. Öğrencilerin Mehmet Çamlı için yazdığı şiirler okundu, duygulu anlar yaşandı.

Kas

15-18 Kasım tarihlerinde okulumuz Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü Danışmanı Fizik Öğretmenimiz Sezgin Kurt’un düzenlediği İstanbul gezisi sağlıkla, güzel anılarla tamamlanmıştır. Yeditepe ve Bilgi Üniversiteleri tanıtımı,  kısa kampüs turu yapılmış; Dolmabahçe Sarayı, Tarihi Yarımada , Ortaköy, Boğaz Turu, miniatürk, Rahmi Koç Müzesi ve Pierre Loti Tepesi rehber eşliğinde gezilmiştir. Ara tatili harika bir şekilde değerlendirmekte emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimizle...

Kas

Kaymakamımız Cemil Özgür Öneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla Fevzi Özakat Anadolu Lisesi koordinesinde yürütülen Roman kültürüne ait masalları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Erasmus+ “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli projenin ortağı olan 8 ülke temsilcilerini makamında kabul etti; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Roman Eylem Planı koordinatörlerinin de bulunduğu ziyarette, proje faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.