İZMİR / KARABAĞLAR - Fevzi Özakat Anadolu Lisesi

Gülşen SALGAR - Müdür

Özgeçmişi:

1975 İzmir doğumludur. Sırasıyla; İzmir Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Böl. lise (1993), KTÜ Fatih Eğitim Fak. Tarih Öğrt. Böl. lisans (1997); Ege Üniv. Sos. Bil. Enst. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ABD yüksek lisans (2004); Anadolu Üniv. İktisat Fak. Kamu Yönetimi Böl. 2. üniversite/lisans (2017) derecesini tamamladı. Memuriyet hayatına 1993’te Sağlık Bakanlığı’na bağlı Trabzon 112 Ambulans Servisi’nde hemşire olarak başladı. 1998 yılında Mardin’de başladığı sosyal bilgiler öğretmenliği görevine, 2001’den itibaren İzmir’in çeşitli okullarında sosyal bilgiler ve tarih öğretmeni olarak devam etti. Daha sonra İzmir Atatürk Spor Lisesi’nde müdür yardımcılığı yaptı (2013-2017). 2017 yılında Buca Kaymakamlığı AB ve Dış İlişkiler Proje Ofisi Koordinatörü olarak görevlendirildi. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Okulumuzdaki görevine 11.10.2019 tarihinde başlamıştır.

Akademik Çalışmaları ve Proje Tecrübesi:

Tarih eğitimi, İzmir tarihi, çocuklar için kent tarihi eğitimi, biyografi, sanat yoluyla öğrenme, aktif öğrenme, müze eğitimi, değer eğitimi, kapsayıcı eğitim, etkileşimli tahtaların tarih derslerinde kullanımı, göçmenlerin sosyal uyumu konularında yerel, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve çalıştaylarda sunulmuş ve/veya basılmış bildiri, ders materyali, atölye çalışması ve editöryal yayını bulunmaktadır. Danışman öğretmenlik yaptığı ödüllü tarih projeleri; proje koordinatörlüğü yaptığı “çatışma çözümü, iletişim, uluslararası kardeş okul, kentlilik” konulu ödüllü toplam kalite yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Ödülü projeleri; koordinatörlük yaptığı ve üst yürütücü kurullarda yer aldığı kamu-üniversite-STK işbirlikli projeler ile TÜBİTAK 4007 projeleri; proje uzmanı, yazar, uluslararası gözlemci, uluslararası eğitmen olarak yer aldığı YFU, UNHCR, UNAOC, UNICEF, AB MATRA, Life-Long Learning, SALTO Youth, ERASMUS Plus projeleri bulunmaktadır.